اکال 

اکال گیاهی است از تیره ریشه‌داران رده قارچ‌ها که در تداول عامه به قارچ‌های خوراکی و قارچ‌های چتری و کلاهکداری اطلاق می‌شود، که پس از بارش باران می‌روید. اکال در عربی فطر می‌گویند.مردمان جنوب ایران بویژه در کوخرد هرمزگان اکال را جمع می‌کنند و پس از شستن و تمیز کردن می‌پزند و با برنج یا نان می‌خورند و یا آن را کباب می‌کنند. اکال (کارچ) خوراکی خوشمزه و مقوی است. در فصل زمستان و بهار و پس از بارش باران موسمی در پشته‌ها (پشتخه‌های) کوخرد بویژه در پشتخه‌های مدی آباد، او شیرینو، و پشتخه جابر و پشتخه ترارو، پشتخه باغ زرد و دشت پاراو و کوه زیر بهترین نوع اکال درست می‌شود.

 

 

 

 
فرهنگ بومی بستک هرمزگان
 

اکال| خیر| ترنه| جی (وسیله کشاورزی)| ساروج| سجم| شاعران معاصر کوخرد| کپر| عسل در منطقه کوخرد هرمزگان| گویش کوخردی| گویش لارستانی| چاه چرخ گاوی| چهارطاقی| موه| مهوه| پاگه| یرد|

 

جستارهای وابسته

منابع

  • محمدیان، کوخردی، محمد، “ «به یاد کوخرد» “، ج۲. چاپ اول، دبی: سال انتشار ۲۰۰۳ میلادی.

«با تاریخ دیار کوخرد و منطقهٔ باستانی بخش کوخر دبیشتر آشنا شوید»   

SHERENO.35.jpgMohMad.1.jpgBeyad.2.jpgSHERENO.37.jpg Ketab kukherd sarzamin shaeran1.jpg  

Ketab kukherd sarzamin shaeran.jpgKetab parandegan kukherd.jpgR.ARU.15.jpgKetab sarzamin shaeran.jpg 

منبع:awayeseebah 

*پژوهش و تحقيق استاد: محمدمحمدیان کوخردی 

استاد محمدیان را در کنار پروفسور M.M.Bigani رئيس دانشگاه

پزشكى بمبئى و رئيس هيئت مديره بيمارستان بريدج كندى بمبئى  

باکمال تشکر از دکتر لطیفه جهت ارسال عکس