اکال (قارچ)
اکال
اکال گیاهی است از تیره ریشهداران رده قارچها که در تداول عامه به قارچهای خوراکی و قارچهای چتری و کلاهکداری اطلاق میشود، که پس از بارش باران میروید. اکال در عربی فطر میگویند.مردمان جنوب ایران بویژه در کوخرد هرمزگان اکال را جمع میکنند و پس از شستن و تمیز کردن میپزند و با برنج یا نان میخورند و یا آن را کباب میکنند. اکال (کارچ) خوراکی خوشمزه و مقوی است. در فصل زمستان و بهار و پس از بارش باران موسمی در پشتهها (پشتخههای) کوخرد بویژه در پشتخههای مدی آباد، او شیرینو، و پشتخه جابر و پشتخه ترارو، پشتخه باغ زرد و دشت پاراو و کوه زیر بهترین نوع اکال درست میشود.

|
| |
|---|---|
|
اکال| خیر| ترنه| جی (وسیله کشاورزی)| ساروج| سجم| شاعران معاصر کوخرد| کپر| عسل در منطقه کوخرد هرمزگان| گویش کوخردی| گویش لارستانی| چاه چرخ گاوی| چهارطاقی| موه| مهوه| پاگه| یرد| |
|
جستارهای وابسته
منابع
- محمدیان، کوخردی، محمد، “ «به یاد کوخرد» “، ج۲. چاپ اول، دبی: سال انتشار ۲۰۰۳ میلادی.

«با تاریخ دیار کوخرد و منطقهٔ باستانی بخش کوخر دبیشتر آشنا شوید»






منبع:awayeseebah
*پژوهش و تحقيق استاد: محمدمحمدیان کوخردی
استاد محمدیان را در کنار پروفسور M.M.Bigani رئيس دانشگاه
پزشكى بمبئى و رئيس هيئت مديره بيمارستان بريدج كندى بمبئى

باکمال تشکر از دکتر لطیفه جهت ارسال عکس

در اين وبلاگ سعی بر اين است تا اطلاعاتی در مورد بخش كوخرد و مناطق اطراف شهرستان بستک و استان هرمزگان به بازديد كنندگان عزيز ارائه شود.