خیر
خیر
(دمبل (گیاه)
دمبل (خیر )گیاهی است از تیره ریشهداران رده قارچها که در تداول عامه به قارچهای خوراکی و قارچهای چتری و کلاهکداری اطلاق میشود، که پس از بارش باران میروید.

خير
دمبل را در عربی فطر، الکمأ یا الفقع میگویند.
خیر
مردمان جنوب ایران بویژه در کوخردهرمزگان (خیر) را جمع میکنند و پس از شستن و تمیز کردن میپزند و با برنج یا نان میخورند و یا آن را کباب میکنند. خیر (دمبل) خوراکی خوشمزه و مقوی است. در فصل زمستان و بهار و پس از بارش باران موسمی در پشتهها (پشتخههای) کوخرد بویژه در پشتخههای مدی آباد، او شیرینو، و پشتخه جابر و پشتخه ترارو، پشتخه باغ زرد و دشت پاراو و کوه زیر بهترین نوع (خیر) درست میشود. خیر خوراکی خوشمزه و مقوی است.


خير


خير
منابع
- محمدیان، کوخردی، محمد ، “ «به یاد کوخرد» “، ج۲. چاپ اول، دبی: سال انتشار ۲۰۰۳ میلادی.
- دکتر:جبرائیل، جبور، سلیمان، البدو والبادیه دار العلم للملایین: بیرت، چاب اول، انتشار سال ۱۹۸۸ میلادی. (به عربی).
+ نوشته شده در سه شنبه بیستم دی ۱۳۹۰ ساعت 8:29 توسط محمد محمديان
|
در اين وبلاگ سعی بر اين است تا اطلاعاتی در مورد بخش كوخرد و مناطق اطراف شهرستان بستک و استان هرمزگان به بازديد كنندگان عزيز ارائه شود.